BIL – REPARATION AV BILINREDNING.

För att inget är som originalet

Vill du få uppleva den där härliga nybilskänslan igen? På ColorGlo är vi specialister på att gjuta nytt liv i nötta favoriter. Som alternativ till att en sadelmakare byter ut skadad eller sliten inredning finns nu ColorGlo där du får tillbaka din originalinredning i bästa skick. Resultatet både väcker beundran och ökar bilens värde.

För att laga bilklädsel, vare sig det gäller tyg, läder eller plast är det viktigt att använda rätt material och metoder för varje typ av yta. Här är en guide för att laga olika typer av bilklädsel:

Reparera bilklädsel i tyg

För att reparera bilklädsel i tyg, identifiera skadan och rengör området noggrant. Använd en tygreparationssats med lagningslappar och lim. Applicera lappen över skadan, tryck fast och sy om nödvändigt för extra hållbarhet.

Hur reparerar man bilinredning i tyg?

1. Identifiera skadan:

Börja med att identifiera skadan och rengör området noggrant för att få bort smuts och damm.

2. Förbered lagningsmaterialet:

Använd en tygreparationssats med lagningslappar, lim och matchande tygbitar. Skär ut en lapp som är något större än skadan.

3. Applicera lim:

Följ instruktionerna på reparationssatsen och applicera limmet jämnt på både lappen och skadan. Använd en tandpetare eller liten pensel för att sprida ut limmet.

4. Fäst lappen:

Placera lappen över skadan och tryck fast den. Låt limmet torka ordentligt.

5. Sy fast lappen:

För extra hållbarhet, sy fast lappen med en stark tråd. Använd en symaskin eller en nål och tråd för att sy runt kanterna.

Reparera bilklädsel i läder

För att reparera bilklädsel i läder, börja med att rengöra området noggrant. Använd ett läderlagningskit som innehåller läderlappar, lim och färgmatchning. Applicera limmet på lappen och skadan, tryck fast lappen och låt torka. Färga in lappen för att matcha resten av lädret.

Hur reparerar man bilklädsel i läder?

1. Rengör området:

Använd en läderrengöring för att ta bort smuts och olja från skadan och dess omgivning.

2. Använd läderlagningskit:

Ett läderlagningskit innehåller vanligtvis en läderlapp, lim och färgmatchning. Skär ut en läderlapp som täcker skadan.

3. Applicera lim:

Följ instruktionerna i kitet för att applicera limmet på både läderlappen och skadan. Placera lappen över skadan och tryck fast.

4. Färga in lappen:

Använd färgen från kitet för att matcha lappen med resten av lädret. Låt färgen torka.

Reparera bilklädsel i plast

För att reparera bilklädsel i plast, börja med att rengöra området noggrant. Använd ett plastreparationskit som innehåller fyllmedel och texturmattor. Applicera fyllmedlet på skadan och jämna ut ytan med en spatel. Använd texturmattan för att återställa den ursprungliga texturen på plasten. Låt allt torka enligt instruktionerna.

Hur reparerar man bilklädsel i plast?:

1. Rengör ytan:

Använd en plast- eller vinylrengöring för att rengöra området runt skadan.

2. Använd plastreparationskit:

Ett plastreparationskit inkluderar en fyllmedel och en texturmatta. Applicera fyllmedlet på skadan.

3. Jämna ut ytan:

Använd en spatel för att jämna ut fyllmedlet så att det blir i nivå med den omgivande ytan.

4. Applicera textur:

Använd texturmattan från kitet för att återställa den ursprungliga texturen på plasten. Låt allt torka enligt instruktionerna.

Vanliga problemområden i bilen

Bilsäten, armstöd, konsoler och paneler utsätts ofta för slitage, hål, fläckar och repor. Dessa ytor kräver regelbundet underhåll och reparation. ColorGlo specialiserar sig på att återställa och reparera dessa ytor, inklusive säten, tak, mattor och strålkastare. Vi använder avancerade tekniker och högkvalitativa material för att säkerställa att din bilinredning ser ut som ny igen.

Miljövänliga produkter för luktsanering

Förutom reparationer erbjuder ColorGlo också miljövänliga och biologiskt nedbrytbara produkter för luktsanering i bilen. Dessa produkter neutraliserar effektivt dåliga lukter, inklusive röklukt, och återställer fräschören i din bil. Speciellt röklukt i A/C-systemet kan vara svår att få bort, men våra produkter är utformade för att lösa detta problem effektivt.

Fördelarna med miljövänliga reparationsmetoder

Att reparera bilinredningen istället för att ersätta den är både ekonomiskt och miljövänligt. Genom att använda hållbara metoder och material för att reparera skinn, vinyl, plast och tyg, hjälper ColorGlo till att minska avfallet och förlänga livslängden på din bilinredning. Våra experter kan återställa dina bilsäten och andra ytor till nära nyskick, vilket sparar pengar och minskar miljöpåverkan.

Expertreparation för långvariga resultat

För större skador eller om du vill ha ett professionellt resultat, rekommenderas att anlita experter som ColorGlo. Vår expertis och våra specialprodukter säkerställer att reparationerna håller länge och ser bra ut. Vi kan hantera alla typer av skador på bilklädsel, från små revor till större hål, och garantera ett resultat som du kommer att vara nöjd med.

Genom att följa dessa steg och överväga professionell hjälp när det behövs, kan du effektivt laga din bilklädsel i tyg, läder och plast och förlänga livslängden på din bilinredning.

“ColorGlos service är oslagbar!”

Lars Göran Holmberg, Säljare, Volvo Klippan

VINYLREPARATION / BILKLÄDSEL AV VINYL

Mycket i en bils inredning består av vinyl. ColorGlo kan restaurera, reparera och färga vinyl. Vinyl finns ofta på bilsäten, dörrpaneler, instrumentpaneler och konsoler. Typiska vinylreparationer består av att åtgärda sprickor, skrapmärken, slitage, missfärgningar och hål. Första och andra bilden ovan är en vinylspricka som reparerats. En ColorGlo reparation är ett prisvärt, miljövänligt och hållbart alternativ till att låta en sadelmakare eller tapetserare byta ut den skadade vinyldelen.

REPARATION AV INSTRUMENTPANEL / PLASTREPARATION / PLASTDETALJER

Plastdetaljer i en bil kan vara lister, instrumentpaneler, delar av säten eller handtag. Skador som skrapmärken, repor och slitage kan repareras och åter färgas till dess originalskick. ColorGlo är ett alternativ till att byta ut skadad bilinredning. Allt fler skadeverkstäder och försäkringsbolag anlitar ColorGlo vid skador och försäkringsärenden.

REPARATION AV BILINREDNING / SKINNKLÄDSEL / LÄDERKLÄDSEL

En välvårdad bilklädsel höjer värdet på din bil samtidigt som det ger hög komfort. Bilsäten / bilstolar och ratt är ofta i skinn / läder. Ett lädersäte och en läderratt får utstå mycket slitage. När läder används slits färgytan ner och slitaget både känns och syns. Vi på ColorGlo återställer lädrets originalfärg med samma metoder som gjordes när lädret färgades på fabriken. Ny slityta och ny färg gör att lädret kan se helt nytt ut igen. Givetvis anpassas metoden vid olika lädersorter. Vi kan även reparera hål och skrapmärken i läder. ColorGlo är ett miljövänligt alternativ till sadelmakare och tapetserare. Vi byter alltså inte ut något läder eftersom det befintliga lädret repareras och restaureras.

TYGREPARATION

Tygskador är alltid unika. Vissa tygskador kan repareras och återställas helt medan andra är svårare. Det finns också tillfällen när tygskadorna är så stora och omfattande att vi rekommenderar att få det utbytt hos en bilsadelmakare eller möbeltapetserare. Vanliga “skador” på tyg är fläckar som vi med olika metoder kan ta bort. Sömmar som gått upp kan sys igen med lika stor hållbarhet som original. Brännmärken eller slitage kan också fixas. Maila in foto till oss så återkommer vi med prisförslag och åtgärd.

STARTA EGET MED OSS!