Skinnbehandling – tips från colorglo

När du köper din bil är det ofta en av de större investeringar man gör. Därför kan det vara intressant för dig att ta hand om bilen på bästa sätt. Många lägger stor fokus på det exteriöra, hur man tvättar, vaxar och polerar medan inredningen, klädselrengöring eller skinnbehandling kanske glöms bort.

06/05/2020

Vi på ColorGlo arbetar dagligen med att behandla, rengöra, reparera och restaurera bilinredningar. Allt som består av läder, vinyl, plast och tyg är inom vår expertis och något ColorGlo har erfarenhet av sedan 1976. Har du frågor eller vill ha specifika tips är du alltid välkommen att kontakta oss.

Tips för att göra en skinnbehandling

När du rengör lädret får du förhoppningsvis bort den smuts och solkighet som med tiden byggts upp och som gör att lädret är blankt och känns hårt. När väl all smuts är borta får du en matt, lyxigare och mjukare känsla i lädret. Det finns dock en liten nackdel vid rengöring av slitet läder, det är att skrapmärken, slitage och fläckar syns mer. För att komma tillrätta med detta rekommenderar vi låta en specialist återställa dem. Proceduren för att reparera läder och hitta rätt färg är ganska komplicerad. Sen ska reparationerna hålla för det extrema slitage bilklädslar utsätts för.

Produkter som kan användas för skinnbehandlingar och rengöringar är många. De flesta skinnvårdskit med rengörare och conditioner är ofta bra. Tänk bara på att köpa två delade kit med en rengörare och en conditioner. Det finns några som säger sig både rengöra och smörja in lädret, men det är inte hållbart i längden då dessa produkter arbetar in smuts i lädret och gör lädret hårt med tiden.

Det vi kan rekommendera är att gå varsamt fram med rengöringsmedel och inte skrubba för hårt med styva borstar eller liknande. Spraya rengöraren på handdukar och rengör med dem i mjuka cirkulära rörelser. Insmörjningen av läderolja, läderbalsam eller conditioner är viktigt det görs på rent och torrt läder. Ha tålamod och låt oljan sugas in i lädret, det som är kvar efter några timmar kan du torka bort lätt med en ren microfiberduk.