Colorglo västerås på förstasidan I magazin24

Motor har du problem med ett slitet bilsäte eller en skadad instrumentbräda? Niclas jansson har tagit konceptet colorglo till västmanland, något som bilfirmorna jublar för.

21/03/2014

Sedan slutet av januari i år har ColorGlo funnits i Västerås, vilket innebär att det nu finns en räddning för sliten inredning på bilar och båtar.

– Jag reparerar och färgar inredningsmaterial som läder, vinyl, skinn, hårdplast och tyg och som det är nu lägger jag störst fokus på bilar, förklarar ägaren Niclas Jansson.

Efter att ha drivit en städfirma tillsammans med frun Maria i sju år började Niclas se sig om efter någon annan sysselsättning då arbetet var slitsamt och började ta ut sin rätt på kroppen. Då kom han över bilder från ColorGlo och trodde först att det var ett skämt, att bilderna var redigerade.

– Sedan glömde jag det men efter ett tag kom det upp igen och jag ringde ner till huvudkontoret i Helsingborg för att fråga om det verkligen kunde stämma, då sa dem åt mig att åka ner för att se hur det fungerade och då var jag fast, berättar han.

ColorGlo är i grunden ett amerikanskt märke med 40 år i nacken och finns i några städer runt om i Sverige. Då över 90 procent av produkterna är vattenbaserade är det väldigt mijlövänligt. Niclas är alltså franschisetagare och har köpt upp Västerås som sitt område.

– Jag har mest riktat in mig på bilfirmor och har ett fina samarbeten med flera av stadens största, men självklart tar jag emot privatpersoner också. Så istället för att de ska lägga flera tusen på att reparera en skada genom att kanske klä om eller byta ut delar så kan jag åtgärda de skavanker som finns med den här metoden.

Vad är svårast att få till?

– Det är helt klart svårast att få till rätt nyans, det finns väldigt många nyanser av svart till exempel, skrattar Niclas.

Och vad är det absolut bästa med ditt nya yrke?

– Att se kunderna bli positivt överraskade och att man kan förlänga fräschören i en bil. Sedan så är det ju så nytt i Sverige och väldigt få vet om att möjligheten finns, berättar han.

http://magazin24.se/reportage/2014/03/20/han-utrattar-mirakel-pa-inredningsmaterial