Här renoveras bilinredning – skinn, vinyl, plast eller tyg

29/12/2014

HÄR REPARERAS OCH RENOVERAS BILINREDNING

Bilinredning består ofta av material såsom skinn, vinyl, plast och tyg. När inredningen skadas eller slits är ColorGlo ett prisvärt, hållbart och miljövänligt alternativ när det ska renoveras eller restaureras. Vi återställer originalinredningen utan att byta ut materialet vilket bilsadelmakare och tapetserarer gör. Skador och slitage uppstår ständigt när bilen används. Vanligaste reparationerna som görs hos ColorGlo är på förarsäten, ratt, växelspak, instrumentpaneler och dörrsidor. Vi kan återställa skrapmärken i skinn eller vinyl.

REPARATION AV SKRAPMÄRKE ELLER HÅL I SKINN?

Först analyseras vilken typ av läder som skadan eller slitaget är på. Det finns mängder av olika skinnsorter och kvalitéer. Sen tas hänsyn om det är ett nytt eller äldre läder. Reparationsteknik varierar beroende på hur kraftigt slitaget är, om det finns mönster, eller om skadan finns nära en söm eller skarv. Vi har produkter som kan återställa slitet skinn. Till och med hål kan repareras. När hålet eller skrapmärket är reparerat kopieras originalfärgen som sedan sprayas in av en certifierad ColorGlo specialist. ColorGlos metoder och patent är utvecklade sedan 1976 och forskning av nya än bättre produkter är en ständig process inom ColorGlo.

VINYLREPARATION

Det är oftast lättare att reparera en vinylskada än en skinnskada. Vinyl är ett konstmaterial som vi på ColorGlo ofta kan reparera så bra att det inte går att upptäcka själva reparationen.

Vi använder en typ av vinylpasta som aktiveras genom värme. Vinylpastan smälts in och ersätter den skadade eller helt saknade vinylen. När den uppvärmda reparationen kyls görs mönster som liknar den övriga vinylen. Därefter kopieras färgnyansen och vinylfärg sprayas in över reparationen. Ofta återställs skadorna till 90-99%. Det enda som ibland kan ses är en liten strukturförändring där skadan funnits eftersom det är svårt att kopiera vinylstrukturer till 100%.

TYGREPARATION

Tygskador är alltid unika. Vissa tygskador kan repareras och återställas helt medan andra är svårare att få till en riktigt bra reparation. Det finns också tillfällen när skadorna är så stora och omfattande att vi rekommenderar att få det utbytt hos en bilsadelmakare.
Vanliga “skador” på tyg är fläckar som vi med olika metoder kan ta bort. Sömmar som gått upp kan sys igen med lika stor hållbarhet som original.

PLASTREPARATION

Plast är precis som vinyl ett konstmaterial som vi på ColorGlo kan bemästra och återskapa och därmed också reparera. Sprickor, hål, skrapmärken och slitage på plast syns och många vill få det åtgärdat och återställt. Plastdetaljer hittas ofta på stolsidor, konsoler, bilsäten, instrumentpaneler och i bagageutrymmen. Vi kan också reparera skrapmärken på stötfångare och backspeglar när dessa består av icke lackad plast.

Vi skulle kunna berätta hur mycket som helst om reparationer och renovering av inredningar samt hur bra de blir och hur nöjda kunder vi har. Har du skador eller slitage som du vill veta ett prisförslag på tveka inte ta kontakt med din närmsta ColorGlo specialist. Ta ett par foton på skadorna eller inredningen och maila oss så återkommer vi med prisförslag.

Varmt välkommen till oss på ColorGlo.Vi Reparerar, Restaurerar och Imponerar!