Läderreparation och lädervård

Här fixar vi slitage och skador på inredningar. Även vår populära AGE-STOP behandling appliceras som finish på många av läderinredningarna.

11/06/2018

Våra vanligaste arbeten är just bilinredningar. Slitage av läder är oundvikligt när det används. Att åtgärda det innan det går för långt är vår rekommendation. Skinnklädslar består av väldigt olika kvalité, vi på ColorGlo är specialister på att ta fram anpassad läderfärg så skinnet återställs så nära original som möjligt.

Skinnstolar som fått ny färg

LÄDERREPARATION

Reparation av läder är en av våra tjänster. Dels att laga slitet läder, dels att återställa solblekt läder och dels reparera skador som repor och brännmärken.

Färgrestaurerat läder i en Ferrari

ColorGlo erbjuder reparation och lädervård med högkvalitativa iso-certifierade produkter för att laga läder, oavsett om det gäller revor, sprickor, hål, klösmärken, klämskador eller andra tänkbara skador. Det kan vara skinnklädsel i bilar, läderfåtöljer, skinnsoffor, skinnjackor och skinnväskor. Vi kan reparera och måla alla typer av läder så det återställs och återfår sin originalkänsla och utseende. Hur det lagas anpassas till hur lädret är slitet, hur torrt och sprucket det är och vilken läderkvalité det har. Hur resultatet blir beror på dessa faktorer. Det är en liten vetenskap om hur man kan gå tillväga för att få det bästa resultatet och den hållbaraste lagningen.

Lädervård
Att underhålla och sköta läder är viktigt för hållbarheten. Att rengöra grundligt är en förutsättning. Men det krävs bra produkter och framförallt rätt produkter. Eftersom läder finns i så många olika kvalitéer måste varje rengöring och varje typ av finish anpassas. Det finns många bra lädervårdsprodukter där ute på marknaden. Men det får inte vara för starka produkter som sliter på läderfärgen. Det får heller inte vara för fet finish som gör att det blir fettfläckar på finare exklusivare lädertyper. Vanligt för exklusiva skinnsoffor, jackor och väskor.

Vi på ColorGlo har övat på att färga läder och vårda läder i över 40 år så vi vågar säga att vi blivit ganska bra på det. Varje ColorGlo specialist har gått igenom vår egna omfattande utbildning som ställer höga krav på både teori och utförande.

Vad som dessutom är genomgående för oss som driver eget med ColorGlo är att vi har en stor drivkraft att vara bäst i branschen. Varje ColorGlo franchise driver sitt egna företag och då brukar kundservicen vara på topp. Vi gör allt vi kan för att varje kund ska vara nöjd och varje reparation bli så bra som möjligt.

Nedan är några bilder från ColorGlo specialister som varje dag gör reparationer i både plast, vinyl, läder och tyg. Vi är mer än 30 utbildade specialister i Sverige och över 2000 i hela världen.

Lagad reva i en Porsche

TRISS I FERRARI

Colorglo
Colorglo
Colorglo