Läderreparation och lädervård

Här fixar vi slitage och skador på inredningar. Även vår populära AGE-STOP behandling appliceras som finish på många av läderinredningarna.

30/05/2024

Att underhålla och reparera läder är en konst som kräver både kunskap och erfarenhet. Det finns olika DIY-produkter och lösningar för läderreparation, inklusive självhäftande läderlappar, läderreparationskit och läderfärgningsprodukter. Det finns också möjlighet att söka professionell hjälp för läderreparation. Hos ColorGlo är vi specialister på att fixa slitage och skador på alla typer av läderinredningar.

Vår populära AGE-STOP behandling appliceras ofta som finish på många av våra läderprojekt, vilket ger lädret en ny och fräsch känsla.

Vanliga arbeten: Typer av läder i Bilinredningar

En stor del av vårt arbete består av att restaurera bilinredningar. Slitage på läder är oundvikligt med tiden, men med rätt vård och tidiga åtgärder kan lädret bevaras och skyddas mot ytterligare skador. Nästan alla skador, inklusive sprickor, skärsår och fläckar, går att reparera genom att fylla i sprickor med tungt fyllmedel, välja rätt läderfärg och applicera läderfinish för att försegla färgen och skydda ytan.

Bilinredningar utsätts för mycket påfrestningar, vilket gör regelbundet underhåll extra viktigt.

Slitage och Skador: Skinnklädslar i bilar varierar i kvalitet, men gemensamt för alla är att de slits med tiden. ColorGlo specialiserar sig på att framställa anpassad läderfärg för att återställa skinnet så nära originalet som möjligt.

Färgrestaurering: Ett exempel på våra framgångsrika arbeten är restaurering av solblekt läder, där vi återställer färgen och ger lädret ett nytt liv.

Skinnstolar som fått ny färg

Reparera Läder

Reparation av läder är en kärntjänst hos ColorGlo. Vi hanterar en rad olika skador och slitage, från små repor till stora brännmärken, med olika metoder och tekniker för att laga och återställa läder och läderprodukter.

Revor och Sprickor: Vi lagar revor och sprickor i läder på ett sätt som gör dem osynliga och säkra att använda igen. Vi använder tunga lager av läder, lappar, leather binder och Heavy Filler Läderspackel för att reparera och förstärka läderartiklar, samt applicerar Leather Finish för skydd och estetisk förbättring.

Solblekning: Solen kan bleka läder och göra det sprött. Vår restaurering återställer färgen och flexibiliteten i lädret.

Brännmärken: Brännmärken och andra skador repareras noggrant, och vi matchar lädrets ursprungliga utseende så nära som möjligt.

Lädervård Produkter

För att läder ska hålla länge, krävs regelbunden vård och underhåll. Här är några viktiga aspekter av lädervård:

Grundlig Rengöring: Lädret måste rengöras ordentligt innan andra vårdprodukter appliceras. Detta tar bort smuts och olja som kan skada lädret över tid.

Rätt Produkter: Det är viktigt att använda produkter som är anpassade för den specifika typen av läder, inklusive skinn och läder. För starka produkter kan skada lädret, medan för feta produkter kan lämna fläckar på finare lädertyper.

Anpassad Finish: Varje typ av läder kräver en specifik finish för att behålla sin kvalitet och utseende. Exklusiva skinnsoffor, jackor och väskor kräver extra omsorg för att undvika fettfläckar och bibehålla sitt eleganta utseende. Att använda rätt produkter och tekniker för rengöring och finish är avgörande för att säkerställa lädrets hållbarhet.

Expertis och Utbildning

Vi på ColorGlo har över 40 års erfarenhet av läderreparation samt att färga och vårda läder. Vi är experter på att reparera, återställa och vårda läder- och skinnföremål såsom möbler, bilinteriörer, båtsäten, kläder och accessoarer. Varje ColorGlo specialist genomgår en omfattande utbildning som kombinerar teori och praktiskt utförande. Denna noggranna utbildning säkerställer att alla våra specialister är utrustade med den kunskap och färdighet som krävs för att leverera högkvalitativa resultat.

Engagemang och Kundservice

Vårt engagemang för att vara bäst i branschen genomsyrar allt vi gör. När man kommer hit i reparationsprocessen ser man vårt fokus på detaljer och kvalitet. Varje ColorGlo franchise drivs av en passion för kvalitet och kundservice. Vi strävar efter att överträffa kundernas förväntningar och leverera exceptionella resultat i varje projekt.

ColorGlo Globalt

Med över 30 utbildade specialister i Sverige och mer än 2000 världen över, har ColorGlo etablerat sig som en ledande aktör inom läderreparation och vård. Vi är experter på att reparera både läder och vinyl, och ser till att vinylen får samma textur som lädret och färgas i samma nyans. Vår globala närvaro och omfattande nätverk av experter gör att vi kan erbjuda våra tjänster till kunder över hela världen.

Slutsats

ColorGlo erbjuder högkvalitativa tjänster för att laga läder och vinyl genom tekniker som att smälta in vinyl, matcha färgen och återställa lädrets ursprungliga utseende och känsla. Genom vår omfattande erfarenhet, skräddarsydda lösningar och dedikerade kundservice, säkerställer vi att varje projekt lever upp till våra höga standarder. Oavsett om det gäller bilinredningar, möbler eller accessoarer, kan du lita på att ColorGlo återställer och vårdar dina läderprodukter med största omsorg och professionalism.

TRISS I FERRARI

Colorglo
Colorglo
Colorglo