Laga läder

LAGA LÄDER Vi har lagat och restaurerat läder sedan 1976. Eftersom det finns många lädertyper och olika typer av skador har ColorGlo också flera olika produkter och metoder för att laga skadorna med.

29/07/2019

Med åren har produkterna och metoderna utvecklats till det närmsta perfektion. Vi kan idag ge 1 års garanti på våra reparationer.

LAGA LÄDER OCH HUR VIKTIGT DET ÄR ATT LAGA PÅ ETT HÅLLBART OCH BRA SÄTT MED DE RÄTTA PRODUKTERNA.

Varje lagning och färgning av läder är unik. Ena stunden står vi framför slitna lädersäten i en bil medan nästa stund framför en helt ny skinnsoffa med ett brännmärke eller skrapmärke på. Först gäller att analysera lädertypen, tex anilinläder, semianilinläder eller täckfärgat läder och därefter välja de rätta produkterna. Alla moment är viktiga för bästa slutresultat, förarbetet, rengöringen, själva lagningen och färgningen och till sist vilken typ av finish som passar bäst. Det är en avvägning med de olika produkternas egenskaper. Målet är att skinnkänslan ska vara så lyxig och mjuk som möjligt samtidigt som reparationen eller lagningen ska bli så hållbar som möjligt. Om man använder för mycket reparationsmedel och för tjock färg finns risk att det bli en plastigare känsla och look på lädret.

LÄDERSPECIALIST FÖR ATT BEHANDLA, LAGA OCH FÄRGA LÄDER

Alla specialister inom ColorGlo har genomgått en certifierad 3 månaders utbildning. Detta tillsammans med våra patenterade ISO certifierade produkter och stor know-how kunskap ger bästa förutsättningarna att leverera hållbara och estetiskt fina lagningar. Det är därför vi kan ge garanti på våra reparationer.

Laga läder – Produkter och kunskap tillsammans med hantverkskunnande ger professionella reparationer. Läder, vinyl, plast och tyg lagas, restaureras och vårdas av ColorGlo specialister sedan 1976. I Sverige har vi utfört reparationer sedan 2009. Det pågår en ständig utveckling av ColorGlos patenterade och ISO certifierade produkter. Vi har idag ett komplett system för att laga och restaurera läder, vinyl, plast, tyg, matta, alcantara mm.

Läder till möbler, bilsäten, båtar, flygplan, jackor och väskor är vanligt för reparation och underhåll. Då handlar det ofta om slitage, missfärgningar och fläckar, hål, sprickor, brännmärken, skrapmärken eller revor. Vill du ha en inredning i toppskick kan ColorGlo vara ett alternativ. Istället för att låta en sadelmakare eller möbeltapetserare sy upp ny inredning vilket ofta svider mer i plånboken och för miljön.

Laga läder med rätt produkter