Lagar slitna inredningar

Har ni köpt en möbel eller bil med skador och slitage på inredningen? Eller råkat spilla vin i skinnsoffan som gav en permanent fläck? Eller blev det repor när du satte dig i lädersätet som ditt skärp orsakade?

12/05/2017

Dyra exklusiva skinnfåtöljer, extremt dyra bilsäten, äldre veteranbilar med inredningar som inte går att ersätta…listan kan gå att få hur lång som helst. Vi ska nu berätta om några reparationer vi utfört och bakgrunderna till dem.

Vi har tät kontakt med försäkringsbolagen och får se otroligt många olika typer av skador. Här följer några försäkringsskador och några “vanliga” arbeten för ColorGlo.

En buss som krockat med en älg – instrumentpanelen fick några rejäla skador. Hela panelen kostade 67.000 kr med en leveranstid på nära 2 månader. ColorGlo kunde rädda hela panelen med fullgott resultat på 2 dagar. Vårt pris var 12.000 kr. Miljövänligt, prisvärt, snabbt och hållbart, vilket vi kallar win-win-win-win!

En Porsche med äkta läder på instrumentpanelen fick ett rejält hack. Byta ut hela lädret mot nytt är ett extremt dyrt och avancerat alternativ.
Vi vet inte ens priset på att sy in nytt. Vi reparerade skadan för 2400 kr och det tog ca 4 timmar.

En halogenlampa föll på en nyinköpt läderfåtölj med ett otäckt brännmärke i lädret som följd. Byta ut lädret var dyrare än att köpa ny fåtölj. Vi räddade skinnfåtöljen med en reparation som knappt syntes för blotta ögat.

En liten skada på ett nytt tak i en Cadillack årsmodell 1952. Byta taket är kanske att ta i, men visst är det irriterande med en synlig skada på en annars perfekt bil. Pris: 1500 kr

Fint läder i en specialsydd soffa på ett Hotell i Danmark. Att sy om hela soffan hade kostat över 100.000 kronor. Det rör sig om ca 24 sittplatser och då 48 dynor. Vi restaurerade semianilinlädret till originalskick.

Läder reparation i Porsche

Plastpaneler i en veteranbil som spruckit. Kunden berättade att de inte finns att få tag i mer. ColorGlo reparerade dem med väldigt bra resultat. Se bilder.

Volvo säte med slitage

Volvo säte restaurerat av ColorGlo i Malmö