Lämna tillbaka leasingbilen

Vad innebär “Normalt” och “Onormalt” slitage när leasingbilen ska lämnas tillbaka? När en privatleasingbil återlämnas brukar den oftast säljas som begagnad av bilåterförsäljaren som levererade bilen som ny.

17/04/2019

Är bilen i “Normalt” skick räcker det med en rekonditionering innan den skall säljas. “Onormalt” skick betyder att det krävs en reparation innan bilen kan säljas som begagnad.

Privatleasingbilens skick vid återlämning

Kom ihåg att det är du själv som ansvarar för hur din leasingbil sköts. Tar du väl hand om din bil har du möjlighet att undvika onödiga extra kostnader när det är dags att lämna tillbaka den. Underhåll och vårda bilen med regelbunden skötsel både ut- och invändigt.

När du återlämnar bilen ska den vara tvättad och rengjord, både ut- och invändigt.
Fordonshandlingar finnas tillgängliga (Registreringsbevis, bilprovningens besiktningsprotokoll, instruktionsböcker och servicebok.

All utrustning som levererades då bilen var ny ska finnas med och vara intakta. Exempel: alla nycklar, nyckel till låsbara hjulmuttrar, varningstriangel, reservhjul eller motsvarande utrustning, verktygssats, domkraft, ev skivor till navigator etc. Sommar- respektive vinterhjul placeras i bilen tillsammans med tillhörande hjulmuttrar och hjulsidor.
Eventuella dekaler, klistermärken eller logotyper skall avlägsnas innan återlämnandet.

Efter återlämnande besiktigas din bil och du får en skriftlig rapport. Den anger eventuella skador som har konstaterats och som inte är att hänföra till normalt slitage samt kostnad för att åtgärda dessa. Kostnaden för dessa skador samt eventuella kostnader för övermil enligt leasingkontraktet ska regleras när bilen återlämnas.

INREDNINGEN, NORMALT ELLER EJ NORMALT SLITAGE

Normalt slitage;

• Normalt slitage på mattor, innerpaneler och klädsel etc
• Reparationer fackmannamässigt utfört (ColorGlo reparationer räknas som fackmannamässigt och vi ger 1 års garanti)

Ej normalt slitage;

• Saknad utrustning t ex insynsskydd, skyddsmattor etc
• Lukt från t.ex. tobaksrök eller pälsdjur
• Spår av pälsdjur
• Nedsmutsad inredning
• Icke-standard ”handsfree-satser” eller skador orsakade av att sådana tagits bort
• Hål, revor, fläckar eller annat onormalt slitage
Bilderna nedanför visar exempel på skador som klassificeras som ”Ej normalt slitage” på inredning

 Leasingbil skador som ska lagas

Skadorna ovan som räknas som Ej normalt slitage kan åtgärdas av ColorGlo.

Normalt slitage kan också bedömas olika av olika bilmärken. Att låta katten eller hunden åka med bilen hör inte till normalt slitage, heller inte om barnen råkar spilla något som inte går att tvätta bort. Klämskador i paneler på dörrsidor, och skrapmärken i skinnsäten eller rattar ska oftast åtgärdas.

Får du nerslag på inlämningen måste du antingen betala leasingbolagens taxa eller åtgärda skadorna själv. Här på ColorGlo får vi in allt fler leasingbilar som lagas och som sedan lämnas tillbaka. Det ska lagas märken, fläckar, skrapmärken, rivmärken och olika odörer ska tas bort. Du sparar mycket pengar om du låter ColorGlo laga detta. Det anses vara fackmannamässigt utfört och vi ger även garanti på utförda reparationer.

Maila gärna foto till oss för prisuppgift.