Miljövänligt, hållbart och prisvärt!

Bilinredningar utsätts för slitage, sol och allmän föråldring. Det uppstår skrapmärken och oundvikligt slitage när bilen används. Att låta ColorGlo specialister eller bilsadelmakare renovera skadorna och slitaget är frågan.

08/08/2014

ColorGlo genomför renoveringar på ett miljövänligt sätt med användning av 90% miljövänliga och vattenbaserade produkter som uppfyller höga kvalitetsstandarder enligt ISO9001. Den mest betydande fördelen uppnås emellertid genom att vi återställer de befintliga ytorna utan att ersätta något läder, vinyl, plast eller tyg. Våra välutbildade ColorGlo-specialister kan reparera cirka 99% av alla skador på bilinredningar. Kunden sparar både pengar och tid, samtidigt som det är mer miljövänligt att välja en ColorGlo-reparation istället för att anlita en bilsadelmakare för att byta ut inredningen.

Fördelarna med våra renoveringar är många, och nedan följer några exempel baserat på ColorGlo-restaureringarna i de fyra bifogade bilderna.

Bild 1.
En ny ratt till en BMW kostar över 10 000 kr, inklusive av/på montering. Att få lädret omklätt av en bilsadelmakare eller biltapetserare kostar i Sverige cirka 4 000–6 000 kr. ColorGlo restaurerar läderratten till i det närmaste nyskick för ungefär 1 500 kr, och det tar endast några timmar. Kunden behöver inte ens montera ut ratten och därmed ta hänsyn till airbagproblem.

Bild 2.
Att få ett Ferrari-lädersäte utbytt hos en sadelmakare i samma höga skinnkvalitet kostar en mindre förmögenhet. Vi vet att ett nytt Ferrarisäte kan kosta upp till 85 000 kr, om samma modell över huvud taget finns att få tag på. En bilsadelmakare syr upp ett nytt för kanske cirka 15 000 kr. Att få det färgrestaurerat av ColorGlo kostar ungefär 2 500–3 500 kr beroende på skick.

Bild 3.
Instegsslitage på förarstol i en BMW. Detta är ett mycket utsatt ställe på en bilinredning. Att få utbytt en bit läder i samma färg och lyster i exakt samma läderkvalitet är egentligen en omöjlighet. ColorGlo kan restaurera läderbitar som dessa för cirka 1 200–1 500 kr, och då blir det samma lyster och färg som övriga säten. Hållbart, prisvärt och miljövänligt.

Bild 4.
Reparation av ett stort hål i en instrumentpanel. En mycket stor besparing görs genom att reparera hålet. En ny instrumentpanel kostar cirka 8 000 kr och tar cirka 15 timmar för en van tekniker att montera ut. Det innebär en kostnad på cirka 20 000 kr.
En ColorGlo reparation kostade i detta fall 3 000 kr och tog ett par timmar. Besparingen på miljön är enorm samtidigt som kunden sparade cirka 17 000 kr.

Detta är bara några exempel på vad vi gör på ColorGlo. Vi arbetar även med skinnsoffor, båtsäten, kontorsstolar, tygmattor, skor osv. Allt som består av skinn, vinyl, plast, tyg, sky och alcantara kan vi restaurera och reparera.

Välkomna till ColorGlo. Vi reparerar, restaurerar, imponerar!

SKINNRATT RESTAURERAD

Colorglo

FERRARISKINNSÄTEN FÄRGRESTAURERADE.

Colorglo

BMW FÖRARSTOL RESTAURERAD

Colorglo

PASSAT HÅL FRÅN EN GPS BORTTAGET

Colorglo