Odörsanering – luktsanering - Colorglo

Odörsanering – luktsanering

Blöt vovve i baksätet? En hund som även spillt en stor latte som surnat – samt är kedjerökare? Luktar inte gott va?

04-12-2018

Oavsett vad det är som stinker – vår odörsanering är helt unik marknaden. Ring oss redan idag. ColorGlo finns på 24 orter i Sverige. Vi har tagit bort odörer och restaurerat inredningar sedan 1975.

Oavsett om det är i bilen, hemmet, båten, husbilen eller sommarstugan. Kontakta oss så får du en offert. Vi har många olika metoder för att eliminera oönskade dofter. Så vi anpassar metoderna utifrån var doften finns och vad det är som doftar.

Beskrivning på hur en del av odörsaneringen går till:
Det är en typ av klordioxid-gas, vilket inte är ånga eller dimma och behöver därför inte torkas av efter aktivering. Om bilen eller husvagnen till exempel har stark röklukt så kan Colorglos odörsanering lämna lite doft av klorin.

Orsaken till detta är att när klordioxid rör sig runt i fordonets kupé så fäster det sig på bakterier och oxiderar odören på cellnivå. När klordioxiden oxiderar bakterierna så använder den upp sig själv som ett bränsle. Ju fler odörbakterier det finns, desto mer klordioxid används och därför återstår mindre lukt av klorin efter aktivering. Denna klorindoft försvinner efter några dagar. Då kommer det bli en helt neutral doft i bilen.

Vanligaste odörsaneringarna är efter cigarettrök, kvarglömda matvaror, spilld mjölk, spya osv. Odörsaneringen fungerar på bilar, båtar, husbilar, bussar, husvagnar osv. Vi har även utfört luktsanering i hus och stugor.

Har du frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss.