Odörsanering – Bli av med dålig lukt

Blöt vovve i baksätet? En hund som även spillt en stor latte som surnat – samt är kedjerökare? Luktar inte gott va?

04/12/2024

Förstklassig Luktsanering: Återfå fräschören i din bil, båt eller ditt hem

Det finns ett flertal olika saker som kan skapa ofräscha lukter. För att snabbt få bort en dålig lukt i bilen, börja med att städa grundligt. Använd vinäger för att neutralisera lukter, låt bilen vädra ordentligt, och avsluta med en luftfräschare. Här är steg-för-steg instruktioner på hur vi rekommenderar att du gör.

 

1. Gör en grundlig städning

Börja med att städa bilen ordentligt. Ta bort allt skräp och vakuumera säten och mattor noggrant. Det är viktigt att få bort all synlig smuts och skräp eftersom det kan vara en källa till dålig lukt.

Använd en våtdammsugare för att rengöra klädseln och mattorna på djupet. Det hjälper till att avlägsna djupt liggande smuts och luktpartiklar som en vanlig dammsugare inte klarar av. Om du inte har en våtdammsugare kan du hyra en eller anlita en professionell städservice.

2. Ta bort lukt med vinäger

Vinäger är en naturlig och effektiv luktborttagare. Placera en skål med vit vinäger i bilen över natten för att absorbera oönskade lukter. Du kan också blanda vinäger med vatten i en sprayflaska och spraya på områden som luktar illa. Låt det verka i minst 15-20 minuter och torka sedan av med en ren trasa.

Upprepa vid behov. Vinäger neutraliserar lukter utan att lämna en stark egen doft, vilket gör den perfekt för att fräscha upp bilen.

3. Vädra bilen

Öppna alla fönster och låt bilen vädra ordentligt. Frisk luft hjälper till att eliminera dåliga lukter och förhindrar att bilen känns instängd. Om möjligt, parkera bilen i ett välventilerat område och låt den stå öppen i flera timmar eller över natten.

Detta är särskilt viktigt efter att du har använt vinäger eller andra rengöringsmedel för att se till att alla ångor ventileras ut.

4. Använd en luftfräschare

Efter städning och vädring, använd en luftfräschare för att ge bilen en behaglig doft. Välj en luftfräschare med en doft som du gillar och som inte är för överväldigande. Det finns många olika typer att välja mellan, såsom sprayar, doftblock och hängande fräschare.

Du kan testa att använda naturliga dofter som essentiella oljor, som lavendel eller citrongräs, som kan placeras på små tygbitar och gömmas runt om i bilen.

5. Kontrollera Luktkällan

Det är viktigt att fastställa om det är bilen eller något annat som luktar illa. Kolla under sätena och i bagageutrymmet efter glömda matrester, spillda vätskor eller andra föremål som kan orsaka dålig lukt.

Om du hittar något, ta bort det omedelbart och rengör området noggrant. Det kan också vara en bra idé att kontrollera och byta ut bilens luftfilter om det har blivit gammalt eller mättat med damm och smuts.

Husdjur och Dåliga Lukter

Husdjur är underbara följeslagare, men de kan ofta vara en källa till dåliga lukter i både bilen och hemmet. Oavsett om det handlar om hundhår som fastnar i bilsätena, leriga tassavtryck på mattorna, eller oönskade “olyckor”, kan dessa lukter bli både envisa och besvärliga.

För att minimera dessa luktproblem är det viktigt att regelbundet rengöra områden där husdjur vistas, använda speciella rengöringsmedel som neutraliserar husdjurslukter och investera i skydd som bilsätesöverdrag och husdjursbäddar som kan tvättas ofta.

Dessutom kan professionell luktsanering vara en effektiv lösning för att helt eliminera dessa lukter och återställa en fräsch och ren miljö.

Professionell luktsanering: Återfå fräschören i din bil

Om du fortfarande har problem med dålig lukt kan det krävas professionell luktsanering. På ColorGlo erbjuder vi en förstklassig luktsaneringstjänst som är både effektiv och hållbar. Vi använder avancerade metoder och produkter som eliminerar luktkällorna på djupet, istället för att bara maskera dem.

Varför du ska anlita ColorGlo

  • Effektiv och hållbar: Vi avlägsnar lukten permanent genom att gå till roten med problemet och åtgärda det från grunden. Detta innebär att du slipper oroa dig för att lukten ska komma tillbaka efter en kort tid.
  • Mångsidig applikation: Vi kan sanera bilar, båtar, husvagnar och privata hem. Oavsett var problemet finns, kan vi hjälpa till att återställa fräschören. Vi har lång erfarenhet av luktsanering av alla slag.
  • Skonsam mot material: Vår teknik är skonsam mot olika material som tyg, läder, trä och plast. Vi ser till att dina ytor och material bevaras intakta och oskadda. Vi använder specialiserade behandlingar som inte lämnar spår.
  • Professionellt team: Våra erfarna tekniker har expertkunskaper och tar hand om de mest envisa lukterna. Med vår erfarenhet och professionalism kan du vara säker på att få bästa möjliga resultat.
  • Garanterad kundnöjdhet: Vi strävar efter att överträffa dina förväntningar och säkerställa att du blir nöjd. Din tillfredsställelse är vår högsta prioritet, och vi garanterar att du kommer att märka skillnaden.

Kontakta oss på ColorGlo för att återfå fräschören i din bil, båt eller hem. Låt oss hjälpa dig att bli av med obehagliga lukter för gott och återställa en ren och fräsch atmosfär som du längtat efter.

Oavsett om det är i bilen, hemmet, båten, husbilen eller sommarstugan. Kontakta oss så får du en offert. Vi har många olika metoder för att eliminera oönskade dofter. Så vi anpassar metoderna utifrån var doften finns och vad det är som doftar.

Beskrivning på hur en del av odörsaneringen går till:
Det är en typ av klordioxid-gas, vilket inte är ånga eller dimma och behöver därför inte torkas av efter aktivering. Om bilen eller husvagnen till exempel har stark röklukt så kan Colorglos odörsanering lämna lite doft av klorin.

Orsaken till detta är att när klordioxid rör sig runt i fordonets kupé så fäster det sig på bakterier och oxiderar odören på cellnivå. När klordioxiden oxiderar bakterierna så använder den upp sig själv som ett bränsle. Ju fler odörbakterier det finns, desto mer klordioxid används och därför återstår mindre lukt av klorin efter aktivering. Denna klorindoft försvinner efter några dagar. Då kommer det bli en helt neutral doft i bilen.

Vanligaste odörsaneringarna är efter cigarettrök, kvarglömda matvaror, spilld mjölk, spya osv. Odörsaneringen fungerar på bilar, båtar, husbilar, bussar, husvagnar osv. Vi har även utfört luktsanering i hus och stugor.

Har du frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss.