Renovera möbler

ÄR DET VÄRT ATT RENOVERA DIN MÖBEL? Detta är en fråga vi får ofta. Den fina kvalité som äldre möbler ofta har finns knappt längre att köpa ute i möbelhandeln. Det är helt enkelt för dyrt att tillverka möbler med högsta kvalité. Det finns givetvis möbler med så hög kvalité, men de kostar därefter.

Designmöbler i hög kvalité finns på www.svenssons.se Möbler kan för många ha ett speciellt affektionsvärde. Kanske har någon släkting tillverkat fåtöljen eller har du fått ärva en möbel. Ibland får vi höra berättelser om den sköna skinnfåtöljen som köptes när man gifte sig på 1960-talet och nu vill man ha den restaurerad. I flera fall är det just affektionsvärdet som gör att kunden bestämmer sig för att lämna in  möbeln till ColorGlo.

Har ni möbler som ni fäst er vid och vill bevara låt oss göra en bedömning om det går att reparera. Ibland kan ni knappt tro era ögon vilka skador eller förslitningar som går utmärkt att reparera. Titta gärna bland våra “före-efter” bilder så kan ni själv se vad vi reparerat.

Många av våra kunder blir rekommenderade ta kontakt med oss via sitt försäkringsbolag. Har en skada uppkommit som täcks av er hemförsäkring kan en reparation av oss bli möjlig. Kontakta ditt försäkringsbolag och fråga.

Vi har specialiserat oss på att restaurera möbler och inredningar. Slitage och fläckar uppstår när möbler används. Även restaurering av solblekta möbler är vanligt. Det finns många huskurer för att ta bort de flesta fläckar. Men när det kommer till att reparera hål, skrapmärken och återfärga till originalfärg blir det svårare. ColorGlo har erfarenhet sedan flera årtionden tillbaka. Att återställa skadat läder, vinyl eller tyg krävs rätt produkter och kunskap för att få en utseendemässigt bra reparation och framförallt att det håller.

ColorGlo är ett alternativ till låta en tapetserare eller sadelmakare sy upp nytt. Här gör ni både miljön och plånboken en tjänst genom att vägra slit-och-släng.

Att renovera eller underhålla sin lädersoffa kan innebära olika. Den årliga djuprengöringen med återinfettning gör att lädret hålls smidigt och mjukt betydligt längre. Dessutom behålls färgerna bättre. Men trots detta går det inte att komma undan slitage, skador eller blekning.

Allt läder slits när det används. Smuts letar sig in i lädrets ojämnheter och om det inte rengörs och smörjs blir det hårdare och osmidigare med åren. Sen finns det en viss charm i läder som slits med försiktighet. Slitage på läder kallas patina. En viss patina ger möbeln liv, men till slut kan det bli för kraftig patina och ge skinnet ett tråkigt och fult utseende.

Skador kan uppstå från dragkedjor i bakfickor på många jeans. Eller är det katten eller hunden som hoppar upp i möblen? Eller har det blivit skrapmärken när flyttfirman bar upp den tunga soffan? Rivmärken, skrapmärken och brännmärken kan vara mycket retfullt att se. Och tyvärr har dessa en beskaffenhet att bli större ganska snabbt om de inte repareras.

Blekning är ett annat hot för ens favoritmöbel inte ska kännas fin mer. Allt som utsätts för sol bleks, så är det också för läder. Många lägger dukar eller filtar över sina soffor för att undvika blekning, men hur roligt är det att inte kunna njuta av soffans eller fåtöljens charm?

Färgning av slitage på en fåtölj

Skinnbehandling av finaste semianilinsoffor. Vita skinnsoffor kräver än mer rengöring för att hållas fina.

RENOVERING AV VITA SKINNSOFFOR

Colorglo

FÄRGRESTAURERING AV LÄDERSOFFOR

Colorglo