Sänkt moms på skinnreparation och underhåll av läder

SÄNKT MOMS PÅ MINDRE REPARATIONER Även när det gäller bruksföremål väljer många som har ekonomisk möjlighet att hellre köpa nytt istället för att underhålla eller reparera. Produkter och råvaror måste användas på ett effektivt och hållbart sätt.

Att förlänga livslängden på produkter innebär att färre råvaror behöver utvinnas, förädlas och transporteras. Behoven av att deponera avfall minskar. Ur miljösynpunkt är det därför angeläget att fler lagar och underhåller redan tillverkade varor istället för att köpa nytt.

Regeringen föreslår därför att momsen på mindre reparationer sänks från 25 procent till 12 procent. Det gäller reparationer av cyklar, skor, lädervaror, kläder och hemtextilier. “Reparationer” är inte begränsat till en skada som redan uppstått. Förebyggande åtgärder såsom cykelservice eller förstärkning av till exempel skor omfattas också av förslaget.

Den lägre momssatsen, som föreslås börja gälla från årsskiftet, bedöms minska skatteintäkterna med 270 miljoner kronor under 2017.

Se hela förslaget här:Regeringens förslag

Vi på ColorGlo välkomnar med öppna armar ett förslag som detta. Att reparera istället för att byta ut är framtiden har vi alltid sagt. Att behandla och underhålla skinn går också under samma förslag. Skinnsoffan, skinnfåtöljen, bilstolar, bilinredning, båtsätena eller kontorsstolen är exempel på produkter som ColorGlo är proffs på att restaurera, reparera och underhålla.

BEHANDLA LÄDER

Colorglo

TA HAND OM SKINNSOFFAN NOGA

Colorglo