Kan ni reparera läder/skinn?

Många kunder frågar om vi kan laga hål, märken eller slitage på läder eller skinn. Svaret brukar vara att det har vi på ColorGlo gjort i över 40 år. Vi reparerar hål, märken, slitage, fläckar eller skador på alla typer av läder.

Nästa fråga är om reparationerna håller. Vi garanterar att det håller. Du får 1 års garanti på ColorGlo reparationer av läder, skinn, vinyl, plast och tyg.

Ska du laga skinnsätet själv eller låte en specialist göra det?

Många försöker själva att reparera skador på läder med produkter som finns tillgängliga för hemmabruk. Vi kan erbjuda några tips, men rekommenderar ändå att låta en specialist utföra reparationen. Vad bör man tänka på? En skinnreparation kan uppdelas i fyra moment: rengöring, reparation, färgning och finish. Vilka produkter som krävs är beroende av vilken typ av läder det rör sig om och hur skadan ser ut.

Rengöring av läder

Det är avgörande att välja rätt typ av rengöringsmedel, eftersom vissa lädertyper kan skadas om de rengörs med fel produkt. För starka eller uttorkande medel är de vanligaste orsakerna till skador. Det är också viktigt att beakta hur gammalt lädret är och hur det har skötts under åren. Läder som har behandlats årligen med rätt produkter håller år efter år. Den enda slitagefaktorn som inte helt kan förhindras är naturligt slitage och blekning från solen.

Läderreparation

Det finns många produkter att välja mellan beroende på typen av skada. Att använda minimalt med reparationsmaterial är nyckeln till en lyckad reparation. Målet är att reparera märkena och behålla känslan av äkta läder samtidigt som det ska hålla lika länge som originalskicket. Om för mycket reparationsmaterial används är risken att det spricker efter en kort tid och samtidigt ser plastigt ut. Det är ingen optimal kombination.

Färga läder och skinn

När man når detta steg återstår 50% av reparationen. Ett utmärkt lagat läder med fel färgnyans kommer inte att se bra ut. Det gäller att välja rätt bas och färgnyans och sedan använda minimalt med färg för att bevara känslan av äkta läder så mycket som möjligt. Att lära sig färgskalan och skapa samma nyans som ursprungsfärgen kan vara en tidskrävande process. Det finns oftast ingen genväg utan det kräver experiment.

Finish

När man har avslutat rengöringen, reparationen och färgningen återstår bara att applicera rätt typ av finish. Detta är oftast den enklaste delen. Utmaningen kan vara att uppnå en matt och lyxig känsla samtidigt som lädret behöver smörjas.

Garanti

Vi på ColorGlo har stor tilltro till våra reparationer av läder, skinn och vinyl, vilket är anledningen till att vi erbjuder 1 års garanti. Det är mer än vad de flesta möbeltillverkare och bilhandlare ger.

Sammanfattningsvis: Vi är medvetna om att det finns många produkter på marknaden för att reparera och färga läder själv. Men om du värdesätter din möbel eller bilinredning rekommenderar vi starkt att en specialist utför arbetet. Orsakerna till vår självsäkerhet när det gäller utmärkta reparationer är flera. ColorGlo har egna kemister med kontakter inom skinnproduktion. Kemisterna utvecklar ständigt ColorGlo-produkterna i samarbete med specialister över hela världen samt med några producenter av läder. En annan faktor som bidrar till hållbara reparationer är ColorGlos omfattande utbildningar, vilka bygger på 40 års erfarenhet och kunskap.

Varmt välkommen till ColorGlo – Vi Reparerar, Restaurerar, Imponerar sedan 1976.

Bilsäte av läder som är restaurerat och färgat.

 

Skinnrestaurering och färgning av skinnsoffa.

Undrar ni vad som är skillnaden på skinn eller läder? Läs mer om läder här

REPARERAT SKINNSÄTE

Colorglo

NYFÄRGAD SKINNRATT

Colorglo

SPECIALIST IN ACTION

Colorglo