Kan ni reparera läder / skinn? - Colorglo

Kan ni reparera läder / skinn?

Många kunder frågar om vi kan laga hål, märken eller slitage på skinn / läder. Svaret brukar vara att det har vi på ColorGlo gjort i över 40 år. Vi reparerar hål, märken, slitage, fläckar eller skador på alla typer av läder.

Nästa fråga är om reparationerna håller. Vi garanterar att det håller. Du får 1 års garanti på ColorGlo reparationer av läder, skinn, vinyl, plast och tyg.

LAGA SJÄLV ELLER LÅT EN PROFESSIONELL SPECIALIST REPARERA SKINNSÄTET?

Många provar att laga skador på läder själv. Det finns flera produkter att köpa i handeln för gör-det-själv fixare. Vi kan ge lite tips på vägen, men rekommenderar ändå låta en specialist utföra reparationen. Vad ska man tänka på? En skinnreparation kan delas in i 4 moment, rengöring, reparation, färgning och finish. Vilka produkter som krävs är knuten till vilken typ av läder det är, hur skadan ser ut.

RENGÖRA LÄDER

Det är viktigt att välja rätt typ av rengöringsmedel. Vissa lädertyper kan förstöras om de rengörs med fel medel. För starkt, för uttorkande är de vanligaste faktorerna. Stor hänsyn ska också tas till hur gammalt lädret är och hur det blivit skött genom åren. Skinn som blivit behandlat årligen med rätt produkter håller år efter år. Det enda man inte helt kan skydda läder från är naturligt slitage och blekning från solen.

LÄDERREPARATIONEN

Här finns en massa produkter att välja bland beroende på vad det är för skada. Att använda minimalt med reparationsmaterial är nyckeln till en bra reparation. Målen är att reparera märkena och behålla skinnkänslan samtidigt som det ska hålla som original. Om det används för mycket reparationsmedel kommer det förmodligen spricka efter ett litet tag samtidigt som det ser plastigt ut. Ingen bra kombination

FÄRGA LÄDER OCH SKINN

När man kommer hit återstår det 50% av reparationen. Ett utmärkt lagat skinn med fel färgnyans kommer inte bli lyckad. Här gäller det att välja rätt bas och färgnyans och sedan färga med minimalt av färg så skinnkänslan behålls så mycket det går. Att lära sig färgskalan och mixa fram samma färgnyans som ursprungsfärgen kan vara timlång prövning. Det finns ofta ingen genväg än att prova sig fram.

FINISH

När man är klar med rengöringen, reparationen och färgningen återstår bara att lägga rätt typ av finish. Detta är ofta det enklaste momentet. Svårigheten är kanske att få till en matt, lyxig känsla trots att lädret behöver smörjas.

GARANTI

Vi på ColorGlo har stort förtroende på våra reparationer av läder, skinn och vinyl. Därför ger vi 1 års garanti. Det är mer än de flesta sofftillverkare och bilhandlare ger.

Sammanfattning: Vi vet att det säljs många produkter som man kan reparera och färga skinn. Men är man rädd om sin möbel eller bilinredning kan vi inte annat än att rekommendera en skinnspecialist utföra arbetet. Bakgrunden till varför vi är självsäkra på utmärkta reparationer är ett par olika faktorer. ColorGlo har egna kemister med kontakter inom skinntillverkning. Kemisterna utvecklar ständigt ColorGlo-produkterna i samarbete med dels alla specialister världen över och dels med några producenter av läder. En annan anledning till hållbara reparationer är ColorGlos omfattande utbildningar med en 40-årig know-how kunskap.

Varmt välkommen till ColorGlo – Vi Reparerar, Restaurerar, Imponerar sedan 1976.

skinnrestaurering skinnsoffa Färgning av läder – Anilin

Bilsäte av läder som är restaurerat och färgat

Undrar ni vad som är skillnaden på skinn eller läder?Läs mer om läder här

REPARERAT SKINNSÄTE

Colorglo

NYFÄRGAD SKINNRATT

Colorglo

SPECIALIST IN ACTION

Colorglo