Top 10 tips för att ta bort smutsiga fläckar från möbler

Möbler sätter en prägel i våra hem och vi har ofta lagt ner stora investeringar på dem. Vi väljer ofta våra möbler efter noggrann marknadsundersökning och genom att plocka det bästa från det som passar vår ekonomi och stil. Man kan därför tycka att det är viktigt att hålla möblerna i gott skick och med jämna mellanrum underhålla och restaurera dem. Bra underhåll ökar livslängden på möblerna och få det att se nytt under en lång tid.

19/12/2019

Du kan också anlita professionella firmor för dina möbler eftersom de har alla rengöringsrekommendationer för att få dina möbler så de ser så nya ut under en längre tid. Men med tiden som möblerna används uppstår fläckar och slitage som måste åtgärdas innan det är för sent. Låter man alla fläckar och slitage vara kvar känns möblerna snabbt omoderna och sunkiga. Inget man är stolt över när det kommer gäster. Även för tuffa fläckar som blir stela med tiden måste de tas bort omedelbart med hjälp av rätt lösningsmedel.

Top 10 tips för att ta bort smutsiga fläckar från trämöbler

När vi använder våra möbler, så finns där många saker som kan förstöra dess glans och skapar hårda fläckar, sprickor, och repor etc. Fläckar kan påverka trä, tyg eller läder negativt och förstöra hela utseendet på möblerna. Det är bra att veta hur man kan ta bort fläckar i stället för att ersätta den med en ny. Dessa tips hjälper dig att ta bort svåra fläckar från dina möbler.

1)Undvik följande:värme och solljus har direkt påverkan på dina trämöbler. Det är viktigt att hålla dina möbler fläck fria genom att hindra den från att placera den nära eldstäder och direkt solljus.

2)Damma ofta:damm är den faktor som påverkar dess glans över tiden och orsakar fläckar. Även om du känner att dina möbler är i gott skick, bör du damma av dem ofta för att hålla den fläckfria och fräscha.

3)Håll trämöbler rena:förutom damning, kan du använda en trä rengöringslösning för att hålla dessa möbler rena regelbundet.

4)Skydda ditt virke: genom att erbjuda rätt desinficeringsmedel sprayer, så kan du hålla dina möbler så de skyddas från ex. skadedjur.

5)Behandla slitage:slitage är ganska vanligt i trä, är det bra att behandla dem i tid.

6)Re-Oil: vissa träslag måste oljas efter en tid. Du måste åter olja dem kontinuerligt så de behåller sin glans och ny känsla länge.

7)Re-vax:vissa möbler behöver en vax skyddande beläggning som kommer ut efter några användningar. Re-vaxa möblerna efter behov.

8)Bakpulver:för avlägsnande av tuffa fläckar, Använd bakpulver och vatten blanda i rätt mängd.

9)Trä lösningsmedel:Använd en trä fläckborttagning lösningsmedel med guide/råd från en professionellt företag.

Dessutom kan du hyra professionell möbel renare som kan erbjuda rätt service och återuppta den tidigare utseendet på dina möbler. ColorGlo är ett företag som enbart arbetar med att förnya ytor på möbler och inredningar. De kan rengöra, återfärga och laga allt som består av lader, vinyl, plast och tyg. Vanliga skador är skrapmärken, fläckar, missfärgningar och solblekta färger. Men även stora hål, eller stora slitage områden är problem som ColorGlo specialister ger sig på med full kraft.

Ibland har man försäkring som täcker vissa olycksfall som drabbar dina möbler. Det kan vara allt från ett tappat vinglas med rödvin över hela soffan, eller en rök-glöd-fimp som flyger omkring och till slut landar på den vackraste designfåtölj och ger ett brännhål efter sig. Eller kan småbarn gå lös på den finaste läderinredning och skrapa upp allt som kommer i deras väg.Oavsett vad som hänt så är det miljövänligare att restaurera än att byta mot nytt och nya möbler. Ska vi ner på klimatsmart leverne krävs att vi gör allt vi kan för en hållbar och återanvändningsbar framtid.